Biografie

Sinds mijn vroegste herinneringen stond muziek centraal bij mij thuis in Almelo. Er werd in huize Wink veel gemusiceerd door mijn vader, broers en mij. Nadat ik vier jaar trompetlessen had gevolgd, ontdekte ik op mijn dertiende de piano. Hiermee was mijn ware passie voor muziek geboren. Ik volgde pianolessen bij Barbara Odé in Hengelo, waarna ik ging studeren bij Nelleke Geesink aan het (toen nog) Constantijn Huygens Conservatorium in Zwolle. In 1997 haalde ik aldaar mijn diploma. Aansluitend studeerde ik nog twee jaar bij Ben Smidts in Heerenveen.


Tijdens mijn studie deed ik mee aan verschillende Kamermuziek-projecten en volgde meerdere Masterclasses bij o.a. Kees van Zeeland, Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar. Ook heb ik in Montclair, New Jersey een cursus Kamermuziek gevolgd aan de Montclair State University. Hier kreeg ik les van Oscar Ravina (New York Philharmonic) en Lex Zemlevski (Metropolitan Opera Orchestra). Tevens heb ik daar een aantal concerten gegeven. Na mijn studie heb ik gewerkt met het Symfonisch Blaasorkest Amsterdam in het Concertgebouw en trad ik op met o.a. Esther Groenenberg, Alex Roeka en Arjan Blanken.


Tegenwoordig speel ik met Bauke Bakker & The Soul Cages | Police/Sting Tribute Band, de Sexy Motherfuckers I Prince Tribute Band, Supertramp Tribute Band en de Peter Gabriel Tribute Band. De laatste jaren heb ik mij met liefde toegelegd op het componeren en arrangeren. Zo heb ik muziek geschreven voor dans- en zangproducties van o.a. Vuur & Vlam Producties, piano-arrangementen gemaakt voor de cd’s ‘Ghost Tracks’ en ‘Dream Chaser’ van Clemens Krijger, maar ook culinaire filmfragmenten van De Librije heb ik van ‘muzikale smaken’ mogen voorzien.


Naast alle uitvoerende bezigheden ben ik allround Pianodocent. Ik geef les in klassieke- en lichte muziek, van beginners tot (ver)gevorderden, en ik doceer als ZZP-er in Meppel en natuurlijk: Zwolle. Sinds mijn studietijd is deze prachtige Hanzestad mijn thuisstad en mijn piano-atelier bevindt zich in het monumentale pand De Oude Ambachtsschool.